Proč má den jen 24 hodin?

10. 6. 2009 13:39
Rubrika: vše možné

áááá, pomóóóc....

"faktů přibylo geometrickou řadou, kapacita lidské paměti zůstala stejná..."  (prof. MUDr. Richard Jelínek, DrSc. v předmluvě knihy MODUL A, Teoretické základy medicíny)

Do modulové zkoušky dohromady z anatomie, histologie, biochemie, fyziologie a embryologie (modul A) mi zbývá již jen týden, což je extrémně krátká doba, páč dny mají neúprosných 24 hodin. Pokud jste medici a nechápete, jaktože má někdo tyto zkoušky v jeden den, tak věřte, že je to unikát Třetí lékařské fakulty v Praze. 4 zkoušející (histolog a embryolog je jedna osoba) a jeden zkoušený pod palbou otázek ze všech předmětů.

Připomíná m to vtip, jak jsou dva měsíce do zkoušek, tak se svatý Petr ptá anděla, jak se mají studenti. Ten mu odpoví: "medici se už učí, ekonomové a právníci pijou..". Měsíc do zkoušek se sv. Petr ptá opět. Aněl mu odpoví: "medici a ekonomové se učí, právníci pořád pijou." Pár dní řed zkouškama se to celé opakuje a anděl praví: "medici a ekonomové sou jž naučení a jen si opakují, právníci se modlí..." "Modlí, říkáš? reaguje sv. Petr. "tak to jim pomůžeme!"

První a druhé tvrzení od anděla o medicích by platilo, třetí tvrzení ovšem nějak ne a ne platit. Vždyť posuďte sami, kolik by toho člověk měl umět...

(fotka od kamarádky, velikost požadovaných znalostí v porovnání s dvoulitrovkou pepsi)

Proto prosím za modlitbu za všechny studenty, na mne můžete vzpomínat ve středu 17....

 

Ps: pokud někdo máte doma tuto učebnici, tak právě ji bychom teď velmi potřebovali... ale pozor, jedině to upravené vydání:-)

 

Zobrazeno 2510×

Komentáře

Tomáš Bajer

Terry, s právníkama platí všechny 3 tvrzení, jen ten svatý Pert nikde.

SkoroPaladin

Tož gratulace.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio